2015. május 17., vasárnap

A Széplelkek vasvári Pinokkiója

Tegnap volt Vasváron a Gyermekszínjátszók Nyugat-Dunántúli Regionális Döntője, melyre a Bárczi iskola színjátszói is bejutottak. A Széplelkek Társulata az eddigi legjobb Pinokkió előadást produkálta, az értő nézők(zömében a többi színjátszó) vastapssal jutalmazták őket. Nagyon büszkék voltunk - megint - a gyerekeinkre.
A Nagy Gáspár Művelődési Központot Vasváron mintha a gyerekszínjátszóknak építették volna. Vannak benne kis zeg-zugos helyek és nagy közösségi terek is csocsóval, biliárd asztallal, kényelem sziget babzsák fotelekkel és akkor a színház térről még nem is beszéltünk. Jó akusztika, minden néző közel ül a színpadhoz, a karzat szinte a színpad fölött van...szóval ideális helyszín volt a Gyerekszínjátszók Nyugat-Dunántúli Regionális döntőjéhez. A rendezők készségesek voltak, látszott hogy szívesen csinálják amit csinálnak, az épület - egy régi malomból átalakítva - kívülről is jól néz ki és ehhez még eljött a sok tehetséges színészpalánta, szóval minden alap megvolt a sikeres szerepléshez. A mi gyerekeink is ezt élhették át, mert ilyen jó előadást még nem láttunk tőlük. A szakmai megbeszélésen csak jót mondtak a mieinkről, talán azt az egy hiányosságot említve, hogy nem mindig találták a színpad közepét...ez látszik is a videón. De nekem így még jobban tetszett. Igaz én nem értek hozzá... :-)
Gratula a gyerekeknek és a felkészítőknek!

Brenner Józsinak és Redler Mariannak a rendezéshez, a szuper forgatókönyvhöz és köszönet a stábnak: Lipp Ritának a sminkért és Csepely Erzsinek a vigyázó szemekért és a lelkesítő-nyugtató szavakért...
A teljes előadás itt látható:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.